2016. március 8., kedd

Elmetérkép - Magyarország ismerete - közös munka


Magyarország by Zoltán Varga

Dorottyával együtt készítettük a fenti gondolattérképet a MindMeister segítségével. A gondolattérkép (angolul mind map) előnyei közé tartozik a közös szerkeszthetőség, a multimediális források használatának lehetősége, a megoszthatóság, gondolataink rendszerezése.

A fenti gondolattérképet magyart idegen nyelvként tanuló külföldiek számára készítettük. Célunk, hogy országismereti tudásukat felfrissítsük, rendszerezzük. A beágyazott jegyzetek feladatokat takarnak, amelyet diákjainknak teljesíteniük kell, hogy felfedezhessék az országot. Arra koncentráltunk, hogy a magyar mint idegen nyelv tankönyvek Budapest-központúságát feloldjuk, az ország minden tájegységére koncentráljunk. Hogy a gondolattérképet színesítsük, a tájegységekre tipikus képeket és imázsfilmeket szúrtunk be, amely a külföldi tanulókat még inkább motiválhatja.

A közös munka gördülékenyen haladt, nem igényelt különösebb megbeszélést és szervezést, mert összhangban tudtunk dolgozni. Az elképzeléseink egyeztek, a megvalósításban és a felület kezelésében egymást segítettük. Szem előtt tartottuk diákjaink korosztályos sajátosságát is: Mivel többnyire egyetemi hallgatók érkeznek Magyarországra magyar nyelvet tanulni, így minden tájegységnél megjelenítettük a szórakozási lehetőségeket, fesztiválokat is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése